Program yazımına geçmeden önce yapılan algoritmanın çalışmasını simüle etmek için flowgorithm programından faydalanabiliriz. Aşağıdaki örnek/örnekler flowgorithm ile akış şeması (flowchart) yapmayı kolaylaştırmasının yanında yapılan akış şemasını test etmeyi de mümkün kılmaktadır.
Flowgorithm, basit grafik akış şemalarına dayanan ücretsiz bir başlangıç programlama dilidir.
Tipik olarak, bir öğrenci programlamayı ilk öğrendiğinde, genellikle metin tabanlı programlama dillerinden birini kullanır. Dile bağlı olarak, bu kolay veya sinir bozucu olabilir. Birçok dil, “Merhaba dünya!” Metnini görüntülemek için kafa karıştırıcı kod satırları yazmanızı gerektirir.
Akış şemalarını kullanarak, tipik bir programlama dilinin tüm nüanslarından ziyade programlama kavramlarına odaklanabilirsiniz. Programlarınızı doğrudan Flowgorithm’de de çalıştırabilirsiniz.
Programlama mantığını anladıktan sonra, ana dillerden birini öğrenmeniz kolaydır. Flowgorithm, akış şemanızı etkileşimli olarak 18’den fazla dile dönüştürebilir. Bunlar: C #, C ++, Java, JavaScript, Lua, Perl, Python, Ruby, Swift, Visual Basic .NET ve VBA (Office’te kullanılır).
Flowgorithm Örnekleri
Örnek 1: Programıcının adını soyadını alıp ekrana yazdıran akış şemasının yapılışı:
Çıktı:
Örnek 2: Programcının adını ekrana 10 kere yazdıran flowgrithm örneği:
Yapılışı:
Çıktı:
Örnek 3: Flowgorithm ile Girilen Sayılardan En Büyüğünü Bulma Örneği:
Örnek 4: Flowgorithm Programı İle Girilen Sayıların Toplamı Örneği
admin merhaba RİCA ETSEM Girilen iki sayının en küçük ortak katını (EKOK) bulan akış diyagramı algoritmasını Flowgrothm de hazırlaya bilirmisin teşekkürler