Bu yazıda, Spam Puanı (Spam skrou olarak da bilinir) nedir, bloğun Spam Puanını nasıl kontrol edeceğiniz ve sitenin Spam Puanını nasıl düşüreceğinizi inceleyeceğiz. Günümüzde çok sayıda web sayfası ve bloger sitelerinin spam puanını düşürmek için araştırma yapıyor. Ancak içeriklerinde SEO ve özgün içeriğe pek dikkat eden yok( 🙁 bende dahil), işte bunlar spam skorunuzun yükselmesine neden oluyor. İleride daha da ciddi kullanıcı kayıplarına kadar gidebilecek bir durumun başlangıcını oluşturur.
Spam Puanı nedir?
Temel olarak, Spam Skoru web sitesi kalitesini ölçmek için SEO veri ve yazılım şirketi Moz tarafından geliştirilmiştir. 0 ile 17 arasında yaşayan spam bayraklarının puanlarına göre herhangi bir sitenin Spam içerikli puanını bildirir. Spam Puanı herhangi bir sitenin 17’siyse, Google’ın etki alanını kara listeye kaydettiği noktayı gösterir, artık hiç görülmeyecek arama sonuçlarında.
Bir sitenin Spam Puanının 1,2,3 veya 4 olup olmadığını varsayalım, o zaman hiçbir zararı yoktur, Ancak evet, önümüzdeki zamanlarda web siteniz için tehlikeli olabileceğinden daha fazla ilgilenmelisiniz.
Çünkü bir blog 5 veya 6 Spam Puanı alırsa, web yöneticisi bir şeyin Google’dan bir uyarı olduğunu kabul etmesi gerekir.
Bir blogun Spam Puanı 7, 8 veya daha fazlaysa, alan adını değiştirmeli ve daha önce tekrarlanmayan hatalar ve SEO stratejilerinde aşırı değişiklikler yapmalıdır.
Görünürse, blogun Spam Puanı 4’e kadardır ve Google aramada herhangi bir sorun yoktur ve Google bu alan için herhangi bir zararlı işlem yapmaz, ancak bundan daha fazlası spamlı alan olarak adlandırılırsa hiçbir şekilde gerçekleştirilemez. Google arama, daha fazla puan yapıldığında alan adı Google tarafından kara listeye alınır.
Sitenin Spam Puanını nasıl kontrol edebilirim?
Sitenizin Spam Puanını kontrol etmek istiyorsanız, bu çok kolay bir işlemdir ve Spam Puan denetleyicisi için ücretsiz bir Moz açık siteniz olduğu için herhangi bir para harcamanıza gerek yoktur.
Bu çevrimiçi aracı kullandığınızda, blogunuzun veya web sitenizin raporlarının gözünüze gelmesinden kısa bir süre sonra blog veya web sitesi URL’sini girerek analiz etmeniz gerekir.
Sadece bu değil, Moz site gezgini ile blogunuzun DA PA puanı ve gelen bağlantılar hakkında raporları da görebilirsiniz.
Burada örnek olarak csharp-console-examples.com sitesini kontrol ederek ekran görüntülerini görüntülüyorsunuz, bu da spam puanı raporunun açık site gezgininde nasıl gösterildiğini anlamanıza yardımcı olacak.
Raporda, csharp-console-examples.com spam puanının 1 (%28 ) olduğunu ve yeşil sinyali gösterdiğini görebilirsiniz; bu, alan adının şu anda spam olmadığı anlamına gelir.
Bu arada, isterseniz, tüm bu raporları kontrol etmek için spam puanı denetleyicisi aracını kullanmak yerine Moz araç çubuğunu kullanabilirsiniz. Bu, Chrome tarayıcınıza ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz bir Moz krom uzantısıdır. Bunun için herhangi bir para harcamak zorunda değildir.
Bu arada, çoğu blog yazarı Mozbar krom tarayıcıya yüklenir, çünkü herhangi bir blogun veya web sitesinin DA PA ve spam bayraklarının bağlantısını bulmayı kolaylaştırır ve yüksek kaliteli site hızlı bir şekilde tespit edilir.
Sitenin Spam Puanı nasıl azaltılır?
Herhangi bir sitenin bu puandaki yükselmesinin ana nedeni spam içerikli bağlantılardır. Bir sitede aşırı düşük kaliteli geri bağlantılar varsa veya bağlantıların spam değeri yüksekse, o sitede Spam Puanı da yükselir.
Kalitemiz kırılmış olan sitemize bağlantılar vermekten tamamen kaçınmamız gerektiği anlamına gelir. Bazı insanlar tek bir günde daha fazla bağlantı yapar, spam oranları da bu şekilde artar çünkü bunu yapmak çok yanlıştır.
Blogumuzun spam puanını düşürmek istiyorsak, sitenize bağlı ve bu tür bağlantıların bir listesini yaparak reddedilmesi gereken düşük kaliteli ve spam içerikli bağlantıları bulmamız gerekir.
Blogunuzdan böyle kötü bağlantıları kaldırdığınızda, Moz algoritması blogu bir kez daha tarar, yeni bağlantı spam puanını kaliteye göre düşürür ve bu sadece tamamen olduğunuzda mümkündür Daha düşük kaliteli bağlantılar kaldırılmış olacaktır etki alanınızdan.
Spam Puanına ne sebep olur?
Ayrıca, Moz algoritması blogun spam puanını sağlamak için aşağıdaki faktörü kullanır –
Düşük Moz güveni veya Moz sıralaması: Moz Rank ve Moz herhangi bir blogun düşük güveni sadece gelen bağlantılar ve aşırı düşük kaliteli bağlantılar aşırı miktarda olduğunda gerçekleşir, yani blogda böyle güvenilir bir geri bağlantı yoktur, spam skorundaki artışın en büyük nedeni.
Site Bağlantı Çeşitliliği Düşük: Çok az bağlantısı olan veya bir blogun çok az sayıda web sitesinden geri bağlantıları olduğunu veya yönlendiren alan adlarının sayısı çok düşük olduğunu söyleyebilen bir blog, buna düşük site bağlantısı Çeşitlilik denir.
Bir sitenin bağlantı çeşitliliği düşükse, spam puanı da artar. Dolayısıyla, puanı düşürmek istiyorsak, blogumuza yönlendiren alan adı bağlantılarının sayısını da artırmamız gerekir.
Birkaç Bağlantı İçeren Geniş Site: Bir blog veya web sitesi 2-3 yaşındaysa ve 400-500 makale içeriyorsa, buna büyük site denir. Şimdi böyle bir web sitesinde çok az geri bağlantı varsa, Moz algoritması ve arama motoru botları bağlantıları profili kontrol ettiğinden ve web sitesinin yaşına göre içeriğinin başka bir web sitesi tarafından bağlanmadığından, spam oranı da artar, bu nedenle Bu sitede iyi bir içerik olmadığı anlaşılıyor.
Yüksek Çapa Metin Oranı: Blogunuz için geri bağlantılar oluştururken, markalı bağlantılar olarak adlandırılan blogunuzun adıyla daha fazla bağlantı alırsanız, SEO sıralamasına kötü bir şekilde zarar verdiğini fark ettim çünkü bağlantı metnine özel dikkat göstermelisiniz.
Bu nedenle, markalı bağlantılar çok az yapmalıyız ve yapılmazsa, bağlantı metni oranını etkilediği için en iyisidir.
Bu tür aşırı bağlantıların oluşması nedeniyle spam puanı artar. Bundan kaçınmak için% 1 -% 10, yalnızca bağlantı metni için geri bağlantılar oluşturmalıdır.
Takip Etme ve Takip Etmeme Bağlantıları Oranı: Herhangi bir sitenin backlink oranı da büyük ölçüde etkilenir, bu yüzden spam yaparken puanları düşürmek istiyorsak, bağlantı yaparken,% 50 Dofollow ve% 50 Nofollow bağlantı oranına göre geri bağlantı oluşturmanın belirtilmesi gerekir. Aksi takdirde, oran düşerse spam puanı yükselir.
Çok sayıda Dış Bağlantı: Bir bloga harici bağlantılar eklenirse, spam puanını artırma şansı artar.
Bu nedenle, bir yazı yazarken, 1000 kelimelik bir yazı varsa, sadece bir harici bağlantı eklemeniz gerektiğini ve bunun da spam puanı 0 veya 4’ten az olan bir otorite web sitesine bağlanması gerektiğini belirtmek önemlidir.
Zayıf İçerik: Google algoritması her zaman zayıf içerikli siteleri tarar ve onlara ceza vermeye devam eder.
Bilgilerin çok az kelimeyle paylaşıldığı bir blog veya web sitesi onları google spam olarak alır, çünkü böyle bir blog spam puanının ince içeriği nedeniyle bu içeriğe düşük kaliteli içerik denir.
Bağlantı Metni Ağır Sayfa: Bağlantı metnindeki birçok blog yayınında çok sayıda harici web sitesi bağlantısı kullanılıyorsa, bağlantı metni Ağır Sayfa kategorisindedir ve bu da spam puanının artmasına neden olur.
Bu sorunu önlemek için, gönderi her zaman çok fazla bağlantı metni eklememeli veya başka bir web sitesine yakın bağlantılar eklememelidir.
İletişim Bilgisi Yok: Google bu siteleri her zaman beğenmez ve sahiplerinin e-postası, sosyal medya profili vb. Gibi iletişim bilgileri olmayan spam olarak değerlendirir. Aynı şey Moz’un birleştirilmesine de devam eder, bu nedenle bu tür sitelerin spam puanı yükselir.
Site İşaretleme Anormal Olarak Küçük: Metinden daha fazla HTML’ye sahip olan bu tür blogların JavaScript puanı daha yüksektir, böyle bir site de daha fazla spam puanı alır.
Alan Adı Rakam İçeriyor: 123, 42 gibi sayıları eklenen bloglar için Moz spam puanı için ayrı olarak işaretlenirler.
Blogging51 vb. Gibi sayılar içeren bu tür alanlar, güvenilir alan adları kategorisinde sayılmadığından Moz tarafından bir spam bayrağı tarafından sağlanır.
Spam Alan Adlarıyla İlişkili : Mywebsite.site.com gibi bir alt alanda oluşturulan web sitelerinin spam puanları yüksektir çünkü Google bu alt alan adlarını düşük kaliteli ve ilişkili TLD olarak ele alır.
Dolayısıyla, bir site oluşturmak istediğinizde, yalnızca en üst düzey alan adını oluşturmanız gerekir.
Düşük Dahili Bağlantı Sayısı: Yayınlarda bağlantısı zayıf olan bloglar da spam olarak işaretlenir. Bu nedenle, spam puanının taşınmasını önlemek için, her yazı için güçlü bağlantı önemlidir.
Site İşaretleme Anormal Olarak Küçük: Metinden daha fazla HTML’ye sahip olan bu tür blogların JavaScript puanı daha yüksektir, böyle bir site de daha fazla spam puanı alır.
Alan Adı Uzunluğu: Etki alanı uzunluğu çok yüksek olan web siteleri de spam altındadır. Yalnızca uzunluğu hafif olan ve kullanıcı kolayca hatırlanan bir alan adı seçmeliyiz.
Gezinmedeki Dış Bağlantılar: Menüsü, altbilgisi veya kenar çubuğu harici web sitesi bağlantılarına çok bağlı olan web siteleri, bu tür bir sitenin spam puanı yüksektir.
Bu nedenle, başka herhangi bir web sitesine çok fazla bağlantı web sitenizin belirtilen bölümünde hiçbir yere eklenmemelidir.
Bunlar, web sitesinin spam puanının artmasına neden olan ve size biraz anlatmaya çalıştığım faktörlerden bazılarıydı. Yukarıda belirtilenleri tutarak bloglama yaparsanız blog puanı düşebilir.
Dış bağlantı engellemesi yaparken gerçekten sıralamada spam link kaynaklı sorun olduğu düşünülüyorsa engelleme yapılmalıdır. Aksi taktirde tüm emekler boşa gidebilir.