Büyük Veri Veri Bilimi

Yeni Başlayanlar İçin 8 Harika Veri Bilimi Kitabı

Son birkaç yılda kamunun veri bilimine olan ilgisi arttı. Oldukça ezoterik bir alan olan bu konu artık haberlerde, siyasette ve uluslararası hukukta ve sosyal medya yayınlarımızda ortak bir konu. Veri okuryazarlığı her sektörde çok istenen bir beceri haline geliyor ve tüketiciler her gün büyük iş zekası sistemlerine veri noktaları giriyor. İster veri çılgınlığından haberdar olmak ister veri bilimi ya da veri okuryazarlığı yolculuğunuzu başlatmak istiyor olun, bu makale yeni gelenlerin veri bilimi dünyasında gezinmesine yardımcı olabilecek kitapların bir listesini sunmaktadır.

1. “The Data Science Handbook: Advice and Insights from 25 Amazing Data Scientists” by Carl Shan, William Chen, Henry Wang, and Max Song

Yazarlar: Carl Shan, William Chen, Henry Wang ve Max Song

Veri Bilimi El Kitabı | Amazon Genellikle bilgi almanın en iyi yolu doğrudan bu alandaki insanlardandır ve sektörün en iyi 25 uzmanıyla konuşmaktan daha iyi ne olabilir? “Veri Bilimi El Kitabı”, sektöre benzersiz bir bakış sunmak için eski ABD Veri Baş Sorumlusundan önde gelen şirketlerdeki ekip liderlerinden yükselen veri bilimcilerine kendi programlarını oluşturan yükselen veri bilimcilerine kadar önde gelen veri bilimcileriyle röportajlar yapıyor. Röportajların seçimi, sektöre yeni başlayanlara veri yaşamı tavsiyeleri, öğrenme hataları, kariyer geliştirme ipuçları ve veri bilimi dünyasında başarılı olmak için stratejiler sunarak rehberlik edecektir. Kitap, konunun teknik yönlerine girmiyor veya her şeyi kapsayan bir rehber olmaya çalışmıyor. Aksine, pratik bir tavsiye ve içgörü hazinesi sunar.

Veri Bilimi Kitapları
Veri Bilimi Kitapları

2. “Doing Data Science: Straight Talk from the Frontline” by Cathy O’Neil and Rachel Schutt

Yazarlar: Cathy O’Neil ve Rachel Schutt 

“Doing Data Science” bölümünden giriliyor. Columbia Üniversitesi’nin giriş dersinden veri almak isteyen yeni öğrenciler için planlanıyor. Veri analizi için Cathy O’Neil, veri kursunu halka kursu eğitmeni Rachel Schutt ile işbirliği yapıyor. Bu konu ile ilgili bilgilerle ilgili eğitimle eğitimle aynı durumdaki vakalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulabilir. Bir teknik kaynak tesisatı uygulaması, pratik yöntemler, model ve gerçekleştirmeyi kapsar.

Veri Bilimi Kitapları
Veri Bilimi Kitapları

3. “Numsense! Data Science for the Layman: No Math Added” by Annalyn Ng and Kenneth Soo

Yazarlar: Annalyn Ng ve Kenneth Soo 

Veri biliminin matematikle çok ilgisi vardır ve bu da veri bilimini erişilemez ve göz korkutucu hale getirebilir. “Numsense”, işleri daha az göz korkutucu ve daha kolay anlaşılır kılmak için veri bilimine ve algoritmalara sıradan olmayan terimlerle matematik ışığında bir giriş sunmayı vaat ediyor. Her bölüm, nasıl çalıştığının bir dökümü ve kullanımda olduğunu görmek için gerçek dünyadan örnekler ile tamamlanan belirli bir kullanışlı algoritmaya ayrılmıştır. Anlamaya yardımcı olmak için süreçlere görseller eşlik eder. Referans sayfaları, her bir algoritmanın artılarını ve eksilerini detaylandırır ve yaygın veri bilimi terimlerinin kullanışlı bir sözlüğü kitabı tamamlar.

Yeni Başlayanlar İçin 8 Harika Veri Bilimi Kitabı
Yeni Başlayanlar İçin 8 Harika Veri Bilimi Kitabı

4. “The Art of Data Science” by Roger D. Peng and Elizabeth Matsui

Yazarlar: Roger D. Peng ve Elizabeth Matsui. 

“Veri Bilimi Sanatı”, parmaklarınızın ucundaki herhangi bir veri gölündeki keşifleri keşfetme ve bulma pratiğine dalar. Temel hikayeleri bulmak için verileri analiz etme ve filtreleme sürecine odaklanır. Yazarlar, veri bilimini analiz ederek hem yeni başlayanlara hem de yöneticilere koçluk yapmak için kendi deneyimlerini kullanır. Her iki yazar da profesyonel bir ortamda analistleri yönetmenin yanı sıra veri projelerini yönetme konusunda deneyime sahiptir. Nelerin güvenilir bir şekilde başarılı sonuçlar üreteceği ve hangi tuzakların bir veri projesini başarısızlığa mahkum ettiği konusunda kendi deneyimlerini tartışıyorlar.

Yeni Başlayanlar İçin 8 Harika Veri Bilimi Kitabı

5. “Data Science For Dummies” by Lillian Pierson

Kavramları basit terimlerle öğretmek ve “Aptallar İçin Veri Bilimi” de aynı şeyi yapmayı amaçlamaktadır. Daha çok veri biliminin iş tarafına odaklanır ve alana profesyonel olarak girmek için bir giriş kılavuzu görevi görür. Yeni başlayanlar için, okuyucuların büyük veri kavramlarına ve veri biliminin hayatımıza nasıl uygulanabileceğine aşina olmasını sağlamak için disipline geniş bir genel bakış sunan bir kaynaktır. Kitap ayrıca veri mühendisliği, R ve Python gibi programlama dilleri, makine öğrenimi, algoritmalar, yapay zeka ve veri görselleştirme teknikleri gibi konulara genel bir bakış sunuyor. Veri bilimi hakkında geçici bir merakınız varsa veya gerçekten sadece ebeveynlerinizin ana fikri anlamasını istiyorsanız, burası başlamak için iyi bir yer olabilir.

6. “Big Data For Dummies” by Judith Hurwitz, Alan Nugent, Fern Halper, and Marcia Kaufman

Yazarlar: Judith Hurwitz, Alan Nugent, Fern Halper ve Marcia Kaufman 

Biz “aptallar” için veri bilimi konusuna girmiş olsak da, büyük verilere ve bunun neden önemli olduğuna ilişkin bir genel bakışımız da var. Kitap, temel soru olan “Büyük veri nedir?” sorusunu ele alıyor ve kavramı hem teknik hem de iş perspektifinden açıklıyor. İş zekasında büyük verinin nasıl kullanıldığını ve analistlerin sorunları keşfetmesine ve çözmesine nasıl yardımcı olabileceğini sunar. Kitap ayrıca, topladığınız verilerin nasıl organize edileceği ve destekleneceği ve verileri analiz etmek için yöntem ve araçların nasıl uyarlanacağı gibi konularda teknik tavsiyeler sağlar. “Aptallar için Büyük Veri”, verilerinizin ne anlama geldiğini, onunla ne yapacağınızı ve bir iş ortamında nasıl uygulayacağınızı anlamanıza yardımcı olmayı vaat ediyor.

7. “Data Jujitsu: The Art of Turning Data into Product” by DJ Patil

Yazar: DJ Patil Web sitesi

Veri bilimi hakkında bir kişiden tavsiye alacaksanız, Amerika Birleşik Devletleri Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi’nin eski bir Veri Bilimcisi’ne sormaktan zarar gelmez. DJ Patil, “veri bilimi” terimini yarattığı için itibar kazanmıştır ve “Data Jujitsu”da Patil, veri bilimini bir problem çözme zihniyeti olarak tanıtmaktadır. Veri güdümlü endüstrilerde bulunan farklı sorunları vurguluyor ve yalnızca çözülmesi zor olan sorunlarla imkansız olan sorunlar arasında bir fark olduğunu belirtiyor. Karmaşık problemler, basitleştirilmiş parçalara ayrılarak ve veri analizi ile incelenerek çözülebilir. “Data Jujitsu”, verilerin gücünden yararlanmak için çok çeşitli örnekleri ve tavsiyeleri kapsar.

8. “Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work, and Think” by Viktor Mayer-Schönberger and Kenneth Cukier

Sanki haber döngüsünden hiç çıkmıyormuş gibi. Önce veri şirketlerinin gücü artıyor, veri ihlalleri ve kişisel ve bankacılık bilgilerinin sızdırılması oluyor, politika tartışmaları alevleniyor ve veri gizliliğine ilişkin düzenlemeler kanun haline geliyor. Bu kitap, verilerin iş dünyasından kişisel ve hatta hükümet ve bireysel bilimsel disiplinlere kadar hayatımızın hemen hemen tüm yönleri üzerindeki etkisini tartışmayı amaçlamaktadır. Mayer-Schönberger ve Cukier, algoritmaların kendimiz hakkında kimsenin bilmediğini düşünmediğimiz şeyleri nasıl ortaya çıkarabileceğini sadece alışkanlıklarımızı çevrimiçi analiz ederek açıklıyor. Çevrimiçi perakendeciler, gezinmeye dayalı olarak ürünler önerebilir veya satın alma kalıplarını tahmin edebilir, sosyal medya beslemeleri siyasi önyargılarımızı ve yankı odalarımızı hedef alır. Flört uygulamaları bile aşk hayatlarını şekillendirmek için verileri kullanır. Veritabanlarının hakkımızda bildiklerini sınırlamak için adımlar atarken, verilerimizin doğru ellerde kalmasına da dikkat etmeliyiz. Bu kitap, kendi verilerimizin bizi hareket ettireceği ve şekillendireceği – ve zaten yapıyor – korkutucu, harika ve düpedüz ilginç yolları tartışıyor. Sorumluluk Reddi: Tableau, bu makalede listelenen herhangi bir ürünü veya buradaki görüşleri resmi olarak desteklemez veya bunlardan kâr sağlamaz ve bu nedenle bu sayfa herhangi bir bağlı kuruluş bağlantı programı ile etkileşime girmez. Bu makale tamamen eğitim amaçlıdır ve ürünler ve yayınlar hakkında yukarıdaki bilgiler, okuyucuların kendileri için bilinçli kararlar verebilmeleri için sunulmuştur.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıklayın