Yazılım

Programlamayı Öğrenme Hakkında 5 Efsane

Popüler şeyler her zaman yanlarında yanlış anlamalar ve mitleri getirir. Programlama bugünlerde en güncel kariyer seçeneklerinden biridir. Ancak, bunun sadece meraklılar için uygun bir kariyer yolu olduğunu düşünen ve matematiksel olarak ses ifade eden ve yetenekli insanlardan oluşan birçok insan var. Bugün, insanların programlama ile ilgili beş ortak efsaneye bakacağız.

Programlamaya İlişkin Ortak Efsaneler

1. Programlamayı öğrenmek için üniversiteye gitmeniz gerekecek

Çantalarını toplayıp kodlamayı öğrenmek için herhangi bir üniversiteye gittiğin günler geride kaldı. Ancak bu günlerde sıfırdan uzmanlığa kadar evinizin rahatlığında programlamayı öğrenebilirsiniz. Tüm deneyimlerinize dayanarak çeşitli kurslar ve çevrimiçi eğitim bulabileceğiniz internet sayesinde programlamayı öğrenmek için üniversite olmak zorunda değil.

Süreçte bir danışmana ihtiyacınız olmayacağını söyleyemem, ancak aktif tartışma ve forumlar, sorularınızı yanıtlamak ve çözmek için her zaman hazır olacaktır. Yine de şunu belirtmek isterim. Üniversite eğitimi programlamayı öğrenmekten çok iş başvurularında iyi bir kariyer ile başlamak için önemlidir. (Üniversite okuyun 🙂 CV yazarken lazım oluyor.)

2. Bir programlama dilini öğrenmek ve ustalaşmak sadece birkaç hafta alır.

Programlama alanını keşfederken bu ifadeyi birçok kez okuyacak olsanız da, asla buna inanmayın. Programlamayı kısa bir süre için deneyen ve bir RPG oyunu yazamayacağını belirleyen birçok genç aday var. Sonra fişi çekip, yetenekli olmadığını ve hayallerinden vazgeçtiklerini söylemişlerdir.

Gerçekte, birkaç hafta içinde birçok programlama kavramını kesinlikle öğrenebilirsiniz, ancak programlamada master olmak yıllar alır. Çizim gibi, programlama da ilgi ve sabır gerektirir, öğrenmeye ve becerilerinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekecektir.

3. Herhangi bir proje üzerinde çalışmaya başlamadan önce tüm sözdizimlerini ezberlemek zorundasınız.

Bir şeyleri ezberlemek asla yardımcı olmaz. Bunun yerine, daha fazla pratik deneyim edinmeye odaklanmalısınız. Bu, yalnızca sık kullandığınız şeyleri kolayca ezberlemenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sıfırdan bir şey oluşturmak için size güven verir.

Programlama projelerinde birkaç ay geçirerek, aynı kodu binlerce kez yazmanız gerektiğini fark edersiniz. Google, IDE ve Framework’ler otomatik kod tamamlama özellikleriyle donatılmıştır ve programlamayı daha hızlı almanıza yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır. Genel olarak, sözdizimlerini ezberlemek konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

4. Programlama dillerini öğrenmek için matematiğe hakim olmalıyım

Matematik ve programlama arasındaki ilişki konusunda hala kafanız karıştıysa, evet veya hayır gibi düz bir cevap aramış olabilirsiniz. Fakat gerçekte, programlama ile temelde elde etmek istediğiniz şeye bağlıdır.

Programcılar matematik formülleri için çok fazla kod yazarlar, bu yüzden de Matematik’teki bilgileriniz programlama becerinizle doğrudan orantılı değildir. Ayrıca, matematiksel ve algoritmik problemleri çözmenize yardımcı olacak kütüphaneler ve eklentiler yapabilirsiniz.

Ancak, gelişmiş matematiksel hesaplamalar veya fizik veya bilgisayar grafikleri gerektiren bir şey yaratmayı planlıyorsanız, iyi bir Matematik bilgisi edinebilirsiniz.

5. Programlamaya master yaptıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.

İnsanların fırsatları aramasını engelleyen başka bir efsanedir. Programcılar için iş ilanlarına bir göz atın ve taleplerin yılların deneyimine bölündüğünü göreceksiniz.

Böylece, programlama becerilerinize eşdeğer bir işi her zaman alabilirsiniz, ancak orada oturup bekleyemezsiniz. Becerilerinizi geliştirmeye ve portföyünüzü oluşturmaya devam etmelisiniz. Bu yüzden, bir sonraki iş başvurusunda bulunduğunuzda, becerilerinizin kanıtı olarak göstereceğiniz somut şeylere sahip olacaksınız.

Sonuç
Umarım bu makale programlama ile ilgili birçok sorunuz çözmüştür. Eğer bir acemiyseniz, fikrinizi temizlemenizi, fazla düşünmemenizi ve öğrenmeye devam etmenizi öneriyorum. Listemizde yer almayı hak eden başka bir efsane biliyorsanız, aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıklayın