Genel Teknoloji

Ücretsiz Microsoft Office Alternatifleri

Microsoft Office tartışmasız ofis programlarının kralıdır, ancak bu sizin için doğru olan anlamına gelmez. Aslında, en önemli nedeni fiyat olmak üzere Microsoft Office’i satın almak yerine Word, Excel ve PowerPoint Online’ı kullanmak için birkaç neden ele aldık.

Başka ofis takımları var ve birçoğunun kişisel kullanım için tamamen ücretsiz olduğundan bahsetmemekle Microsoft Office’le ne kadar iyi karşılaştırıldıklarına şaşıracaksınız.

Bu alternatifleri keşfetmeden önce, ücretini ödemeden Microsoft Office’i kullanma yollarındaki yazımızı kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ancak, sevmediğiniz yazılımın kendisi ise veya bu ücretsiz yöntemler sizin için uygun değilse, okumaya devam edin!

En İyi 3 Online Ofis Paketi

1. Google Dökümanlar

Google Dokümanlar, Microsoft Office’ten sonra dünyanın en popüler ofis paketidir. “Google Dokümanlar” kelime işlem uygulamasının kendisinin adı olduğu için biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak birleştirilmiş uygulamalar grubuna da başvurabilir: Google Dokümanlar, Google Sayfaları ve Google Slaytlar.

Google Dokümanlar’ı kullanmanın ana nedeni? Sadece çok kolay. Herhangi bir şey kurmanıza gerek yok, alıcı bir şey yüklemeden dosyaları paylaşabilir, arabirim çok basit ve sezgiseldir, tanınmış bir markadır ve her şey sadece işe yarar.

Ayrıca DOCX, XLSX ve PPTX dosyalarını içe aktarabilen ancak dışa aktaramayan Microsoft Office ile yarı uyumludur. İdeal değil, hiç yoktan iyidir. Ayrıca, konuşmadan metne ileri düzey ses yazmayı desteklemektedir.

Google Dokümanlar’ın en iyi yönleri:

  • Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar dahil 15GB’a kadar ücretsiz depolama alanı.
  • Belgeler için değişiklikleri ve sürüm geçmişlerini izleyin.
  • 50 adede kadar eşzamanlı kullanıcıyla gerçek zamanlı çevrimiçi işbirliği.
  • İzinleri yönetin ve kullanıcıların bir belgede yapabileceklerini veya yapamadıklarını sınırlayın.
  • Çevrimdışı düzenleme, çevrimiçi olduğunuzda otomatik olarak senkronize olur.
  • Gmail ve Takvim dahil olmak üzere diğer Google hizmetleriyle entegrasyon.
  • Google Web Fonts’dan yüzlerce ücretsiz font kullanın.

Website: Google Docs (Ücretsiz)

2. iWork for iCloud

İşte bilemeyeceğiniz bir şey: Apple’ın iWork paketi normalde uygulama başına 10 ABD Doları tutarken, Apple’ın Google Dokümanlar’a ve Microsoft Office Online’ın cevabı olan iCloud için iWork kullanarak web’de ücretsiz olarak Sayfa, Numara ve Keynote kullanabilirsiniz.

iCloud for iCloud, Mac’in masaüstü sürümüne benzer ve Apple’dan tam olarak bekleyeceğiniz şeydir: basit ama hoş bir arayüz, ihtiyacınız olan her tür dosyayı oluşturmak için yeterli esneklik, ancak pek çok çalışma alanı özelleştirme seçeneği değil.

iWork’u Mac’te zaten kullanıyorsanız, iyi bir şekilde bütünleştiğinden ve gittiğiniz her yerde belgeleriniz üzerinde çalışmanıza izin verdiğinden, bu açık bir seçimdir. Tek dezavantajı, en az kullanılan bulut depolama çözümlerinden biri olan iCloud’u depolama alanına dayanmasıdır.

İhtiyacınız olan tek şey iWork for iCloud’u kullanmak için bir Apple kimliği.

iCloud için iWork’un en iyi yönleri:

  • iCloud’da 5GB’a kadar ücretsiz depolama alanı.
  • Gezinmesi kolay, güzel ve basit bir arayüz.
  • Mac kullanıcıları için güçlü bir seçenek haline getiren Mac için iWork ile bütünleşir.
  • Microsoft Office dosyalarını temiz bir şekilde alır ve verir.

Website: iWork for iCloud (Ücretsiz)

3. Zoho Office

Zoho Ofisi ile ilgili en sevdiğim şey arayüzü. Yüzeyde, diğer tüm çevrimiçi ofis paketleriyle hemen hemen aynıdır, ancak yalnızca ekran görüntülerinde gerçekten yakalanamayan yumuşak bir profesyonellik vardır. Sadece iyi hissettiriyor.

Zoho Office, belgeler üzerinde gerçek zamanlı sohbet etme, işbirliğine dayalı düzenleme, dijital imzalar, hızlı belge paylaşımı ve daha fazlası gibi ilginç özelliklere sahip küçük ekipler için en iyisidir.

Özellikle Zoho Writer’daki daha soğuk niş özelliklerinden biri, belgeleri doğrudan WordPress’e gönderebilmesi ve bu sayede etkili bir blog yazma aracı olmasını sağlamak.

Zoho Ofisinin en iyi yönleri:

  • Zoho Dokümanlar aracılığıyla 5 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı.
  • Her belge için en fazla 25 dosya sürüm geçmişi.
  • Microsoft Office dosyalarını temiz bir şekilde alır ve verir.
  • Ortak çalışanlarla gerçek zamanlı iletişim.
  • Ekstra güvenlik için iki faktörlü kimlik doğrulama.
  • Belge, ayar ve çalışma alanlarının kapsamlı özelleştirmeleri.

Website: Zoho Office (Ücretsiz)

En İyi 4 Masaüstü Ofis Paketi

1. OnlyOffice

OnlyOffice (resmen ONLYOFFICE olarak stilize edilmiş) daha uyuşuk bir vuruştur: hiç kimse duymamış, ancak rekabeti sudan çekiyor. Ürün sloganını gerçekten sunuyor: “Microsoft Office gibi güçlü, LibreOffice gibi ücretsiz.”

OnlyOffice hakkında en çok seveceğiniz şey, tüm masaüstü ofis paketlerinin sahip olabileceği bir şey olmayan Microsoft Office biçimlerini yerel olarak kullanmasıdır. Arayüz aynı zamanda temiz ve profesyonel, Microsoft Office’in kabarcığından, WPS Office’in yavaş performansından veya LibreOffice’in açık saçıklığından nefret ediyorsanız harika.

OnlyOffice’in bir bulut sürümüyle geldiğini unutmayın; yalnızca Web’de OnlyOffice’e erişme seçeneği değil, yalnızca OnlyOffice’i kendi sunucunuzda barındırma ve kendi tesislerinde özel erişim sağlama yeteneği de vardır.

OnlyOffice’in en iyi yönleri:

  • Açık kaynak ve kişisel kullanım için tamamen ücretsiz.
  • Rahatsız edici unsurları olmayan basit ve profesyonel arayüz.
  • Microsoft Office dosyalarını temiz bir şekilde alır ve verir.
  • Özel şirket içi web erişimi için kendi kendine ev sahipliği yapabilme.
  • Gerçek zamanlı işbirlikçi dosya düzenleme ve paylaşma.

Download: OnlyOffice Desktop (Ücretsiz)

2. SoftMaker Office

SoftMaker Office, SoftMaker FreeOffice adlı ücretsiz bir sürümünde gelen ticari bir ofis paketidir. FreeOffice, hafif ancak eksiksizdir ve modern bir ofis odasından ihtiyacınız olan ve beklediğiniz tüm temel özelliklere sahiptir.

SoftMaker Office, Microsoft Office formatlarını kayıpsızca okuyan ve yazabilen Microsoft Office formatındaki ilk alternatif ofis paketi olarak ün kazanmıştır. Sizin için bu, Microsoft Office dosyalarını endişe etmeden doğrudan açıp düzenleyebileceğiniz anlamına gelir.

Arayüz de güzel. SoftMaker, klasik bir görünüm (araç çubukları ve menüler ile) veya modern bir görünüm (Microsoft benzeri bir şeritli) arasında seçim yapmanıza olanak sağlayan kullanıcı seçimine saygı gösterir. Her iki şekilde de, SoftMaker Office kullanmak bir zevktir: hızlı, duyarlı ve etkili.

SoftMaker Office’in en iyi yönleri:

  • Birden çok dokümanı düzenlemek için sekmeli arayüz.
  • Ofis dosyalarının sürüm geçmişi ve önceki sürümlere geri dönme yeteneği.
  • Belgeleri kolayca e-kitaplara dönüştürmek için EPUB olarak dışa aktarın.
  • Klasik veya modern arayüzler arasında seçim yapın.
  • USB sürücülerine taşınabilir kurulum, böylece her yerde kullanabilirsiniz.

Download: SoftMaker FreeOffice (Ücretsiz)

3. LibreOffice

Beş kişiden Microsoft Office’e ücretsiz bir masaüstü alternatifi isteyin; hepsinin LibreOffice olduğunu söylediğine bahse girerim. Sadece ücretsiz ve açık kaynak değil, yıllardır etrafta dolaşıyor ve Windows, Mac ve Linux’ta iyi çalışıyor.

Ocak 2018’de LibreOffice, birçok yeni özellik, hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri, gezinmesi daha kolay olan yeni bir yardım sistemi ve daha fazlasını tanıtan çok beklenen sürüm 6.0’ı piyasaya sürdü.

LibreOffice, Microsoft Office dosyalarını teknik olarak desteklerken, henüz mükemmel değil ve bir uygulamada kaydettiğinizde ve ilgili meslektaşı uygulamasında açtığınızda bazı belge özelliklerinin kırıldığını göreceksiniz. Ve LibreOffice Calc güzel olsa da, Microsoft Excel’in gücüne, esnekliğine veya hızına yetmiyor.

LibreOffice’in en iyi yönleri:

  • Tamamen ücretsiz, açık kaynaklı ve çapraz platform.
  • Karmaşık belgeler, kitaplar ve web sayfaları oluşturmak için yerleşik araçlar.
  • Halka açık yüzlerce LibreOffice şablonunu indirin.
  • Yüzlerce LibreOffice eklentisi ile işlevselliği genişletin.
  • Writer, Calc ve Impress’in üstünde LibreOffice, Draw (diyagramlar), Base (veritabanları) ve Math (gelişmiş formüller) gibi diğer ofis uygulamalarını içerir.

Download: LibreOffice (Ücretsiz)

4. WPS Office

Daha önce Kingsoft Office olarak bilinen WPS Office, bir güç merkezidir. Bir ofis paketinde ihtiyacınız olan her şeyin yanı sıra, PDF dönüştürme, PDF birleştirme ve bölme, belge imzaları, belge şifreleme, yüzlerce yazı tipi ve şablon, sekmeli belge düzenleme ve çok daha fazlası gibi bazı benzersiz özelliklerle birlikte gelir.

WPS Ofisi’nin en büyük dezavantajı, ücretsiz sürümün reklam destekli olmasıdır: sponsorlu reklamların arkasında çok sayıda faydalı özellik vardır ve hızlı bir reklam izleyerek 30 dakika boyunca kilidini açabilirsiniz. Tecrübelerime göre bu, özellikle hiçbir özellik kullanılamadığı için banner reklamlara sahip olmaktan çok daha iyi hissettiriyor.

Diğer büyük dezavantajı, WPS Office’in daha zayıf bir donanıma biraz bağlı kalmasıdır; bu, eski bir dizüstü bilgisayarla seyahat ederken ve uygulama askıda kaldığında ya da istediğiniz gibi pürüzsüz olmadığında utanç vericidir.

WPS Ofisinin en iyi yönleri:

  • WPS Office Cloud kullanarak 1 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı.
  • WPS Office Cloud aracılığıyla dosyaların başkalarıyla kolayca paylaşılması.
  • Düzenleme yaparken zahmetsiz organizasyon için belge sekmeleri.
  • Belgelerinizi güzelleştirmek için yüzlerce yazı tipi ve şablon.
  • Doğrudan PDF olarak kaydetme özelliği de dahil olmak üzere yerleşik PDF araçları.
  • Microsoft Office dosyalarını (yalnızca Professional) temiz bir şekilde alır ve verir.

Download: WPS Office (Ücretsiz)

Hangi Office Paketi Sizin İçin Uygun?

Günün sonunda, bu ofislerin hepsinin bir nedeni var: farklı insanlar gibi farklı insanlar ve benim için iyi olan şeyler sizin için iyi çalışmayabilir.

Google Dokümanlar’ı kullanıyorum, çünkü hangi cihazda veya işletim sisteminde bulunduğumdan bağımsız olarak basit, hızlı ve her yerden erişilebilir. Çevrimiçi bir pakete ihtiyaç duyan Mac kullanıcıları iWloud için iWork’u seveceklerdir; oysa, bir masaüstü paketine ihtiyaç duyan herkes, OnlyOffice veya SoftMaker Office ile en iyisini yapacaktır.

Bir masaüstü bilgisayarına geçerseniz, muhtemelen bir tür bulut depolama hizmetiyle entegre etmek isteyeceksiniz. Kişisel olarak Google Drive’ı kullanıyorum, ancak başka seçenekler var. En iyi bulut depolama hizmetleri karşılaştırmamız ile başlayın.

Access kullanmak istiyorsanız, bu ücretsiz Microsoft Access alternatiflerini inceleyin. Mac kullanıcıları, macOS için bu üst Microsoft Office alternatiflerini deneyebilirsiniz. Diğer seçenekleri denedikten sonra Office’i kullanmayı tercih eden bir Linux kullanıcısıysanız, Linux’ta Microsoft Office’i kurmak ve kullanmak için bir rehber.

 

2 Yorum

Yorum yapmak için tıklayın