Python nedir?
Python, 1989 yılında Guido Rossum tarafından oluşturulan nesne yönelimli bir programlama dilidir. Karmaşık uygulamaların hızlı prototiplenmesi için idealdir. Birçok işletim sistemi sistem çağrısı ve kitaplığı için arabirimlere sahiptir ve C veya C ++ ile genişletilebilir. Birçok büyük şirket Python programlama dilini kullanmaktadır: NASA, Google, YouTube, BitTorrent vb.
Python programlama, Yapay Zeka, Doğal Dil Üretimi, Yapay Sinir Ağları ve Bilgisayar Bilimi’nin diğer ileri alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Python kod okunabilirliğine derinden odaklanmıştır ve bu sınıf size temel bilgilerden python öğretecektir.
Kullanımı kolay basit bir sözdizimine sahiptir, bu da ilk kez bilgisayar programlamayı öğrenmeye çalışan biri için mükemmel bir dil olmasını sağlar.
Bu, Python’da nasıl başlayacağınız, neden öğrenmeniz ve nasıl öğrenebileceğiniz hakkında kapsamlı bir kılavuzdur.
Python Giriş
Python IDE ile Windows’a Python Kurulumu
Python Anahtar Kelimeler ve Tanımlayıcılar
Python Değişken Tanımlama Kuralları
Kontroller
Şimdiye kadar gördüğümüz programlarda, her zaman Python tarafından tam olarak yukarıdan aşağıya doğru bir şekilde aslına uygun olarak yürütülen bir dizi ifade olmuştur. Ya nasıl çalıştığının akışını değiştirmek isteseydin? Örneğin, programın günün saatine bağlı olarak ‘Günaydın’ veya ‘İyi Akşamlar’ yazdırmak gibi farklı durumlara bağlı olarak bazı kararlar almasını ve farklı şeyler yapmasını mı istiyorsunuz?
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu, kontrol akışı ifadeleri kullanılarak gerçekleştirilir. Python’da üç kontrol akışı ifadesi vardır – if, for ve while.
Python Fonksiyonlar
İşlev, girdileri alan, belirli hesaplamalar yapan ve çıktı üreten bir dizi deyimdir. Buradaki fikir, sıkça veya tekrar tekrar yapılan bazı görevleri bir araya getirmek ve bir işlev yapmaktır, böylece aynı kodu farklı girdiler için tekrar tekrar yazmak yerine, işlevi çağırabiliriz.
Python, print() vb. gibi yerleşik işlevler sağlar, ancak kendi işlevlerinizi de oluşturabiliriz. Bu işlevlere kullanıcı tanımlı işlevler denir.
Python Veri Tipleri
Python Dosya İşlemleri
Bu başlıkta, Python dosya işlemleri hakkında bilgi edineceksiniz.
Daha spesifik olarak, bir dosyayı açmak, içinden okumak, içine yazmak, kapatmak ve bilmeniz gereken çeşitli dosya yöntem ile birlikte dizin okuma, açma ve istisnalar hakkında bilgiler bulacaksınız.
Python Dizin(Klasör) İşlemleri
Python İstisnalar
Python İstisnası :Python (yorumlayıcı), hatalarla karşılaştığında istisnalar oluşturur. Örneğin: sıfıra bölündü. Bu makalede, Python’da yerleşik olan farklı istisnalar hakkında bilgi edineceksiniz.
Konuya Git ➤
İstisna işleme : Python programınızdaki istisnaları nasıl ele alacağınızı öğreneceksiniz. Bu sizi Python’da temiz, okunabilir ve verimli kod yazmanız için motive edecektir.
Konuya Git ➤
Kullanıcı Tanımlı İstisna :Gereksinimlerinize bağlı olarak özel istisnalar tanımlamayı öğreneceksiniz.
Konuya Git ➤
Python Sınıf ve Nesneler
Python Çoklu Kalıtım: Python ve programınızda nasıl kullanılacağı. Ayrıca çok düzeyli kalıtım ve yöntem çözüm sırası hakkında bilgi edineceksiniz.
Konuya Git ➤
Operatör Aşırı Yüklemesi:Kullanılan işlenenlere bağlı olarak Python’da bir operatörün anlamını değiştirebilirsiniz. Bu uygulama, aşırı çalışma yüklemesi olarak bilinir.
Konuya Git ➤
İleri Python Konuları
Python Iterator : Iterator(yineleyiciler) yinelenebilen nesnelerdir. Bu öğreticide, yineleyicinin nasıl çalıştığını ve __iter__ ve __next__ yöntemlerini kullanarak kendi yineleyicinizi nasıl oluşturabileceğinizi öğreneceksiniz.
Konuya Git ➤
Python Generator :Python generatorlrerini(jeneratörler) kullanarak kolayca yineleme oluşturmayı, yineleyicilerden ve normal işlevlerden nasıl farklı olduğunu ve neden kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz.
Konuya Git ➤
Python Closure :Python closure(kapatma) nedir, bir kapatma nasıl tanımlanır ve neden kullanmanız gerekir.
Konuya Git ➤
Python Decorator : Bir decorator (dekoratör) bir işlevi alır, bazı işlevler ekler ve döndürür. Bu makalede, bir dekoratör nasıl oluşturabileceğinizi ve neden kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz.
Konuya Git ➤
Python Property :Python @property hakkında bilgi edineceksiniz; alıcıları ve ayarlayıcıları kullanmanın pythonic yolu.
Konuya Git ➤
Python RegEx :Bu öğreticide, normal ifadeler (RegEx) hakkında bilgi edinecek ve Regyt ile çalışmak için Python’un re modülünü kullanacaksınız.
Konuya Git ➤
Python Örnekleri :Herhangi bir programlama dilini öğrenmenin en iyi yolu kendi kendinize örnekler uygulamaktır.
Konuya Git ➤
Python Çalışma Örnekleri : Bu yazıda başlangıçtan ileri seviyeye kadar bir çok Python uygulama örneğini bulacaksınız.
Konuya Git ➤
Python Kütüphaneler
….
python operatörler kısmında gidilecek link yok 🙂
https://www.tasarimkodlama.com/python-programlama/python-operatorleri/
Teşekkürler oldukça güzel anlatmışsınız 🙂
Faydalı bilgiler teşekkürler
[…] Bakınız: Python Dersleri […]
[…] kavramını açıklayıp örnekler verdik. Bir sonraki ders Python Veri Tipleri konusu yada diğer Python Dersleri ile python konularına devam […]